Jelentkezési lap

 Felvételi követelmények

 

Az MTVA fenntartásában működő Magyar Rádió Zenei Együttesei tagjaként a Magyar Rádió Gyermekkórusa idén is felvételt hirdet nagycsoportos óvodások és általános iskolás gyermekek számára. Az évtizedek óta a magyar és külföldi zeneélet megbecsült és elismert énekkaraként működő együttes rendszeres résztvevője a hazai és európai zenei fesztiváloknak és más zenei eseményeknek.

 

A számos díjjal kitüntetett (Bartók-Pásztory díj, Príma-díj) MR Gyermekkórusnak 2000 óta a Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a bázisiskolája, melynek „r” osztályaiban kezdhetik meg illetve folytathatják tanulmányaikat a felvételt nyert gyermekek.

 

A kórus vezetői: Dinyés Soma vezető karnagy, Vargáné Körber Katalin, a Picurkák Kórusának (2-3. osztály) és a Palánták Kórusának (4-5. osztály) karnagya, valamint Walter Judit betanító karnagy. Valamennyien szeretettel várják az érdeklődő, énekelni szerető, az intenzív kórusmunkát vállaló gyerekeket.

 

A kórus tagjai számára az MTVA biztosítja a kórusképzés, az egyenruha, valamint a hangszeres oktatás költségeit.

 

A kórusba nem csak leendő első osztályosokat, hanem 7. évfolyamig minden kisiskolás jelentkezését várjuk. A leendő első osztályosok számára zenei iskola-előkészítő foglalkozásokat tart Vargáné Körber Katalin ének-zene tanár minden hétfőn 17.00 és 17.30 órai kezdettel, ahová folyamatosan várjuk az érdeklődő szülőket és gyermekeket. Emellett nyílt órákon és kóruspróbákon, valamint játszóházi foglalkozásokon ismerkedhetnek meg az iskola szellemiségével és a kórus karnagyaival.

 

 

 

 Magyar Rádió Gyermekkórusa

Hegedűsné Eng Zsuzsa

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva