TÁMOP -3.1.5-09/A-1-2010-0069

Társadalmi Megújulás Operatív Program

 

Iskolánk a TÁMOP -3.1.5-09/A-1-2010-0069 pályázati projektjével 10 507 293,- Ft támogatást nyert el a „Pedagógusképzéssel a pedagógiai kultúra korszerűsítéséért” címmel. A program célja a pedagógiai kultúra korszerűsítése új módszerek, eszközök megismertetésével és az intézmények bevonásával. A program olyan, felsőoktatási oklevéllel záruló képzéseket támogat, melyek segítik a pedagógusok szakmai fejlődését a hatékonyabb pedagógiai munka érdekében. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, s iskolánkban 2011. július 1-jétől 2013. szeptember 3-áig tart.

 

 Projektünk (Pedagógusképzés a Kodály iskolában) 3 pedagógus továbbképzését támogatja az elkövetkező két tanév során. A támogatott pedagógusok számára tanulmányaik idejére 50%  munkaidő kedvezményt, a képzések költségeinek teljes körű megtérítését, ingyenes tankönyveket és laptopot biztosít a projekt.

 

A masterképzésben résztvevő kollégák:

   Barabás Edina

   Páll Ferenc Lehel

Vincze Sarolta

A projekt felelős vezetője: Őri Csilla

Projektmenedzser: Hegedűsné Eng Zsuzsanna

 

 

Kedvezményezett:

Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola – AMI

1022 Budapest Marczibányi tér 1.

Web: www.kodaly-bp.sulinet.hu

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel, fax.: 06-1-212-5680

 

Közreműködő szervezet:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft

1134 Budapest Váci út 45. „C” épület

Levélcím:  1385 Budapest Pf. 818

Web: www.esza.hu

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A 2011-12-es tanév nyitó értekezletén, 2011. augusztus 31-én, a tanévvel együtt  elindítottuk a TÁMOP -3.1.5-09/A-1-2010-0069 projektet iskolánkban. Őri Csilla igazgatónő, mint a Kedvezményezett képviselője ismertette a tantestülettel, hogy 2010-ben beadtuk a pályázatot, abban az évben mindhárom pedagógus sikeres felvételi vizsgát tett. Miután Iskolánk forrásbevonásos pályázó, sikeres volt ugyan a pályázat, de nem állt rendelkezésre elegendő pénzügyi támogatás. Ezért szerződésmódosítás keretében a projektet 1 évvel elcsúsztattuk, azaz 2010 helyett 2011. július 1–jén indítottuk el. Keretében mindhárom kolléga beiratkozhatott az egyetemre. Barabás Edina és Vincze Sarolta az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, Páll Ferenc Lehel pedig a Pécsi Tudományegyetemen kezdte meg masterképzésen oklevélszerző tanulmányait. Az újabb diploma megszerzésének költségeit a projekt finanszírozza, tanulmányaik idejére 1-1 laptopot kapnak, emellett  50%-os munkaidő-kedvezményben is részesülnek kollégáink.

 

Információs tábla fényképei

     

 

Kollégáink megkezdték tanulmányaikat az egyetemen

A sikeres felvételit követően  2 passzív félév után végre megkezdhették tanulmányaikat kollégáink a mestertanár-képzésen.

Barabás Edina                         Eötvös Loránd Tudományegyetem

Páll Ferenc Lehel                   Pécsi Tudományegyetem

Vincze Sarolta                         Eötvös Loránd Tudományegyetem

Egyetemi tanulmányaikhoz, további diplomájuk megszerzéséhez sok sikert kívánunk.

TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR

 Társadalmi Megújulás Operatív Program

  Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása

 „Kórus- és népzenei hagyományok ápolása”
 

 

A projektek az Európai Unió támogatásával, az  Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg

 A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA)

 a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Megújulás Operatív Programja által meghirdetett "Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása" c. és TÁMOP - 3.2.11/10/1/KMR kódszámú felhívására pályázatot adott be partnerintézményeiben folytatott, alapvetően énekes, kórus- ill. zenei tevékenységhez kötődő foglalkozások támogatására.

 A pályázat a 2011/2012-es tanévre (tehát 1 éves időtartamra) szól, azonban a táblázatban megjelölt tevékenységek egyikét legalább 5 évig ellenőrizhetően fenn kell tartania az intézményeknek. A résztvevő partnerintézmények mindegyikében a zenei nevelés és az énekkari foglalkozás hagyományokkal rendelkezik és biztonsággal működik.

 A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a KÓTÁ-val kötött Együttműködési megállapodás keretében vesz részt a pályázatban.

  Az Együttműködési megállapodás tartalmazza a vállalt foglalkozások részleteit:

 a. Heti szakkör - Általános iskolai énekkar

 Célja: A tanulók bevezetése a klasszikus zenei világba, a zenén, a társas éneklésen keresztül. Fejlesztendő készség: ritmusérzék, hallás, éneklés.

Megvalósítás ideje: 2 félév

Időtartam: Félévenként 12-12 alkalom.

 

b. Versenyek, vetélkedők, bajnokságok - Zenei gyakorlati és elméleti háziverseny

 Célja: A verseny célja ösztönözni a zenetanulást, elismertetni az általános és zenei műveltség fontosságát és e kettő kapcsolatát a tanulókkal.

Fejlesztendő készség: kottaolvasás, memória, ritmusérzék, olvasás

Megvalósítás ideje: 2 félév

Időtartam: Félévenként 2 alkalom

 A pályázat lebonyolítója a KÓTA, a foglalkozások költségeit a pályázat finanszírozza. A pályázatból az intézményen belül a konkrét foglalkozásokat lebonyolító tanárok mellett egy koordinátor kiegészítő bérköltsége is finanszírozott. A házi elméleti és gyakorlati versenyek résztvevőinek díjazási költségeit a pályázat finanszírozza. A megvalósításról folyamatos beszámolók készülnek.

Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva