Jelentkezési lap

 Felvételi követelmények

Az MTVA fenntartásában működő Magyar Rádió Zenei Együttesek tagjaként évtizedek óta a magyar és külföldi zeneélet megbecsült és elismert énekkara az Magyar Rádió Gyermekkórus, felvételt hirdet nagy csoportos óvodások és általános iskolás gyermekek körében.

Az Magyar Rádió Gyermekkórusa rendszeres résztvevője hazai és európai zenei fesztiváloknak és más zenei eseményeknek. Az együttes számos rádió- és televízió-felvételt készített itthon és külföldön egyaránt. Európa számos országába kaptak már koncertmeghívást, turnéztak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Taiwanon is.

A kórus vezetői: Dr. Matos László vezető karnagy, Walter Judit betanító karnagy, Vargáné Körber Katalin, a Picurkák Kórusának (3. 4. osztály) és a Palánták Kórusának (4. 5. 6. osztály) karnagya, szeretettel várják az érdeklődő, énekelni szerető, az intenzív kórusmunkát vállaló gyerekeket.

A számos díjjal kitüntetett (Bartók-Pásztory díj, Príma-díj) MR Gyermekkórusnak 2000 óta a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a bázisiskolája, melynek r. osztályaiban kezdhetik meg illetve folytathatják tanulmányaikat a felvételt nyert gyermekek.

 A kórus tagjai számára az MTVA biztosítja a kórusképzés, az egyenruha, a hangszeres oktatás és egyéb, a fellépésekkel kapcsolatos költségeket.

A kórusba nem csak leendő első osztályosokat, hanem 7. évfolyamig minden kisiskolás jelentkezését várjuk. A leendő első osztályosok számára zenei iskola-előkészítő foglalkozásokat tart Vargáné Körber Katalin ének-zene tanár minden szerdán 17.00 és 17.30 órai kezdettel, ahová folyamatosan várjuk az érdeklődő szülőket és gyermekeket. Emellett nyílt órákon, játszóházi foglalkozásokon ismerkedhetnek meg az iskola szellemiségével, a karnagyokkal.

Magyar Rádió Gyermekkórusa
Hegedűsné Eng Zsuzsa
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Partnereink

 
Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva