Köszöntjük a 60 éves 


Marczibányi téri Kodály Iskola honlapján

Kedves Látogató! Köszöntjük iskolánk honlapján, mely reményeink szerint tükrözi intézményünk szellemiségét, hagyományait. Hitvallásunk, névadónk Kodály Zoltán szavaival: „ Zene nélkül nincs teljes ember ”. Hisszük, hogy a napi találkozás a művészetekkel, a mindennapos muzsikálás olyan érzelmi intelligenciát alakít ki tanítványainkban, hogy bármilyen pályát válasszanak is, mindannyian sikeres, egészséges, boldog felnőttekké válnak.                               Őri Csilla igazgató

 IX. Budapesti Óvodás Zenei Fesztivál

2014. február 15-én, szombaton délelőtt közel 150 óvodás részvételével került megrendezésre a 60 éves jubileumát ünneplő Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola - Tehetségpont - már hagyománnyá vált rendezvénye, a Budapesti Óvodás Zenei Fesztivál.

A fesztivál díszvendégei voltak: A fesztivál Fővédnöke Hajnissné Anda Éva, KLIK Budapest 2. Tankerület Igazgatója, Mélykútiné Dietrich Helga zenepedagógus, az ELTE ny. docense, Maruzs Jánosné, a 2. Kerületi Óvodák vezetője.

Az ünnepélyes megnyitón Hajnissné Anda Éva Igazgató Asszony köszöntő szavai után az iskola hangszeres-, néptánc-, és mozgásművészet csoportjainak műsorát tekinthették meg a szülők, óvodások, érdeklődők.

A fesztiválon a város számos óvodájából érkező csoportok énekes-táncos-, népi gyermekjátékokra, mondókákra épülő produkciókat mutattak be.

A rendezvény ideje alatt az óvodásokat az iskola hangszeres növendékeinek gyermekhangversenye várta a Kodály kamarateremben.

 Mélykútiné Dietrich Helga zenepedagógus, az ELTE Tanítóképző Intézetének ny. docensének záró gondolatait követően a csoportok és az óvodapedagógusok átvették iskolánk ajándékait Őri Csilla Igazgatónőtől.   

 A fesztivált követően meghívott vendégeink, a szakma neves képviselői szakmai tapasztalatcserére várták az óvodapedagógusokat.

A Fesztivál kiváló lehetőség egymás munkájának megismerésére, az óvodai zenei nevelés támogatására és egyben figyelemfelhívás a művészeti nevelés fontosságára, személyiségformáló erejére.

 Reméljük, hogy a hozzánk látogató óvodások maradandó élményekkel tértek haza erről a délelőttről. Bízunk abban, hogy a közös éneklés, a tánc öröme továbbra is elkíséri őket, csakúgy, mint a Kodály Iskolában tanuló gyerekeket.

 

G R A T U L Á L U N K !

Bolyai Megyei matematika csapatverseny

I. hely

8.a

Fogarasi Anna
Hargitai Marcell
Szabad Roland
Villiers Adrián

 

VI. hely

6.a

Bácsi Helga
Szeili Emma
László Zsófi
Rauf Abigél

Felkészítő tanár: VIncze Sarolta

ISKOLAÚJSÁG

Parlando I.

Parlando II.

 

Megjelent  a kuriózumnak számító, kortárs gyermekkari műveket tartalmazó, napjaink magyar kórusművészetét átfogóan bemutató  lemezünk, amely húsz magyar kórusművet tartalmaz!

Teljes cikk  

Riport Őri Csilla igazgatónővel  - video

 

Alapítványaink

  „Marczibányi téri Kodály Iskola Kórusai” Egyesület

Számlaszám:

CIB – bank
10700598-70659010-51100005
Adószám: 18122291-2-41

MR Gyermekkórus

Az Magyar Rádió Gyermekkórusa
2000 óta önálló tagozatként működik iskolánkban

Gimnáziumi leánykar
Junior Príma Díj  2011.

„ … a világ legjobb zeneiskolája, mely méltó a magyar zeneművészet nagyjaihoz.Csodálom és elismerem.” 
Yehudi Menuhin

Partnereink

 
Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva