Köszöntjük a 60 éves 


Marczibányi téri Kodály Iskola honlapján

 

Tanítási rendszerünk 13 évfolyamos:  8 általános iskola, 5 gimnázium         

 „Ki játszik körbe?“ – Zeneovi iskolánkban

2014 október 8.szerdától minden héten zeneovi

17.00 órától középső csoportosoknak : népi játékok, gyermekdalok tanítása
Vezeti: Pankotainé Puskás Gyöngyi

17. és 17.30-tól  nagycsoportosoknak: játékos készségfejlesztés, előkészítő a zenei felvételi meghallgatásra
Vezeti: Vargáné Körber Katalin és Brebovszky Klára

 Jelentkezni az első alkalommal, valamint folyamatosan lehet a foglalkozást vezető ének-zenetanároknál a helyszínen.

 

Intézményünkben jól felkészült, gyermekszerető pedagógusok közvetítik a korszerű ismeretanyagot, az egyetemes erkölcsi értékeket. Kiemelt pedagógiai feladataink közé tartozik a közösségépítés és a személyiségformálás.
Az ének-zenei jelleget már első osztálytól az ének-zene órák magasabb száma, az órarendbe beépített néptánc oktatás, harmadik osztálytól az aktív kórusélet és a délután működő zeneiskola biztosítja.Tanítványaink az iskolai évek alatt semmivel össze nem hasonlítható, egész életre szóló művészi élménnyel gazdagodnak s ennek nem csak befogadói, hanem aktív résztvevői is.
2000 óta intézményünkben működik – önálló tagozatként – az  MR Gyermekkórus (egykor Magyar Rádió Gyermekkórusa), amely hosszú évek óta a magyar és külföldi zenei élet megbecsült és elismert együttese. Részletek:  felvételi/MR Gyermekkórus

 Az alsó tagozatban az írást, olvasást hagyományos, szótagoló-elemző módszerrel tanítjuk. Első osztálytól az angol nyelvvel, 3. osztálytól az informatikával ismerkednek tanulóink.
Ezen kívül a néptánc oktatást is beépítettük pedagógiai programunkba.
Osztályainkban iskolaotthonos rendszerben folynak a foglalkozások.
Szakköreink munkáját a zeneklub és a zsebszínház előadásain, iskolai „minigalériában” mutatják be a gyerekek.
Szép tágas sportcsarnokunkban kerületi, budapesti, országos bajnokságokat bonyolítunk le, délutánonként sportfoglalkozásokkal biztosítjuk diákjaink és dolgozóink napi testmozgását.Írott és audiovizuális dokumentumokkal jól ellátott különleges esztétikával bíró könyvtár, valamint Internet használatot lehetővé tevő informatika termek állnak tanulóink  rendelkezésére. Az Uniós elvárásoknak is megfelelő színvonalú ebédlőben kulturáltan, nyugodt körülmények között fogyaszthatják el a tízórait és az ebédet.

 

Hagyománnyá vált programjaink:

szakkörök működése, karácsonyi hangverseny a Mátyás-templomban, évzáró hangverseny a Zeneakadémián, tanulmányi-és sportversenyeken, művészeti fesztiválokon, kórusversenyeken való részvétel, növendék-és tanári hangversenyek.

 

  Őri Csilla
igazgató

 

Partnereink

 
Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva