2018. június 24. – június 30.

 

2018-ban is várjuk az angliai útra iskolánk tanulóit, a szülőket, barátokat és ismerősöket. Információ és jelentkezés: Zubora Márta tanárnőnél a K42B teremben, ill. a tanári szobában. Előzetes jelentkezés névvel és e-mail címmel, amelyre a részletes tájékoztatót küldhetjük.

 

Jelentkezés az útra 2017. október 26. csütörtökig.

 Későbbi jelentkezés is elképzelhető, de később az iroda, már nem garantálja a férőhelyet.

  

1. nap
Kora reggel indulás Budapestről. Utazás rövid megállókkal Ausztrián és Németországon keresztül. Este tranzitszállás a német-belga határ közelében.

 

2. nap ROCHESTER
Reggel utazás Franciaországba. Átkelés Angliába a Csalagúton. Séta Dickens városában, Rochesterben, látogatás Anglia egyik legöregebb katedrálisában, majd szabadprogram a belvárosban. Este a szálláshelyek elfoglalása.


3. nap LONDON FELFEDEZÉSE
Westminster-negyed: Parlament, Big Ben, Whitehall: Lovastestőrség laktanyája, Downing Street 10, zenés őrségváltás a Buckingham Palotánál, St. James’ Park, The Mall, Piccadilly Circus, Soho, China Town, Trafalgar tér, látogatás a National Gallery-ben.


4. nap CAMBRIDGE
Utazás a híres angol iskolavárosba. Séta a kollégiumok közt, majd látogatás a világhírű King’s College-ban (King’s College Chapel, College Green). Feladatlapok segítségével ismerkedünk meg az egyetemi múzeum kincseivel. Délután szabadprogram a Cam folyó partján és a belvárosban.

 
5. nap AZ ANGOL NYELV NAPJA
 Tanulmányi látogatás Shakespeare színházában, a Globe-színházban. Az angol nyelvű különórán megismerjük Shakespeare munkásságát, a korabeli irodalmi életet és a világ leghíresebb színházát.

 Délután a páratlan gyűjteménnyel rendelkező British Museum megtekintése (ókori kincsek, Rosetti kő, múmiák, stb.), majd szabadprogram, vásárlási lehetőség az Oxford Street-en.


6. nap KENTI GRÓFSÁG
Kastélylátogatás a legszebb angol várkastélyban: Leeds Castle (kastély, park, sövénylabirintus, Grotto, Lady Baillie Gardens). Délután átkelés a kontinensre a Csalagúton. Utazás a tranzitszállásra.


7. nap
Utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Alapítványaink

  „Marczibányi téri Kodály Iskola Kórusai” Egyesület

Számlaszám:

CIB – bank
10700598-70659010-51100005
Adószám: 18122291-2-41

MR Gyermekkórus

Az Magyar Rádió Gyermekkórusa
2000 óta önálló tagozatként működik iskolánkban

Gimnáziumi leánykar
Junior Príma Díj  2011.

„ … a világ legjobb zeneiskolája, mely méltó a magyar zeneművészet nagyjaihoz.Csodálom és elismerem.” 
Yehudi Menuhin
Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva