TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR

 Társadalmi Megújulás Operatív Program

  Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása

 „Kórus- és népzenei hagyományok ápolása”
 

 

A projektek az Európai Unió támogatásával, az  Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg

 A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA)

 a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Megújulás Operatív Programja által meghirdetett "Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása" c. és TÁMOP - 3.2.11/10/1/KMR kódszámú felhívására pályázatot adott be partnerintézményeiben folytatott, alapvetően énekes, kórus- ill. zenei tevékenységhez kötődő foglalkozások támogatására.

 A pályázat a 2011/2012-es tanévre (tehát 1 éves időtartamra) szól, azonban a táblázatban megjelölt tevékenységek egyikét legalább 5 évig ellenőrizhetően fenn kell tartania az intézményeknek. A résztvevő partnerintézmények mindegyikében a zenei nevelés és az énekkari foglalkozás hagyományokkal rendelkezik és biztonsággal működik.

 A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a KÓTÁ-val kötött Együttműködési megállapodás keretében vesz részt a pályázatban.

  Az Együttműködési megállapodás tartalmazza a vállalt foglalkozások részleteit:

 a. Heti szakkör - Általános iskolai énekkar

 Célja: A tanulók bevezetése a klasszikus zenei világba, a zenén, a társas éneklésen keresztül. Fejlesztendő készség: ritmusérzék, hallás, éneklés.

Megvalósítás ideje: 2 félév

Időtartam: Félévenként 12-12 alkalom.

 

b. Versenyek, vetélkedők, bajnokságok - Zenei gyakorlati és elméleti háziverseny

 Célja: A verseny célja ösztönözni a zenetanulást, elismertetni az általános és zenei műveltség fontosságát és e kettő kapcsolatát a tanulókkal.

Fejlesztendő készség: kottaolvasás, memória, ritmusérzék, olvasás

Megvalósítás ideje: 2 félév

Időtartam: Félévenként 2 alkalom

 A pályázat lebonyolítója a KÓTA, a foglalkozások költségeit a pályázat finanszírozza. A pályázatból az intézményen belül a konkrét foglalkozásokat lebonyolító tanárok mellett egy koordinátor kiegészítő bérköltsége is finanszírozott. A házi elméleti és gyakorlati versenyek résztvevőinek díjazási költségeit a pályázat finanszírozza. A megvalósításról folyamatos beszámolók készülnek.

Partnereink

 
Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva