Favúvós és Akkordikus  tanszak

Furulya:
Nagy Noémi  Tanszakvezető
Stadler Vilmos
 
Kecskeméti László
Baynay Berta

Fuvola
Kiss Bea
Bendes Bettina

Klarinét: 
Vicze Alexandra
Vaig Júlia 
 

Ütő:
Pödör Bálint 

 

    


A fúvós tanszakon növendékeink kiváló, a zenei életben aktívan közreműködő művésztanároktól sajátíthatják el a furulya-, fuvola- és klarinétjáték titkait. A gyerekek már tanulmányaik legelején megismerkedhetnek az együtt muzsikálás örömeivel, a hangszerállomány folyamatos fejlesztésének köszönhetően játszhatnak altfuvolán, basszusklarinéton és természetesen a furulyacsalád összes tagján: szopranino, szoprán, alt, tenor és basszusfurulyán. Az elkészült produkciókat növendékhangversenyeken, iskolai és iskolán kívüli rendezvényeken mutathatják be.

 

 

 

 Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, a zenei pályára alkalmas növendékeket szaktanácsadói javaslat után „B”-tagozaton készítjük fel a továbbtanulásra. Jelenleg is többen tanulnak zeneművészeti szakközépiskolákban és van, aki már diplomás művészként tevékenykedik.

Fúvós tanítványaink rendszeres résztvevői az országos- és budapesti versenyeknek, ahol számos kiváló eredményt tudhatnak magukénak.

 Az ütő tanszakon óriási fejlődés tapasztalható, mind a létszám, mind a színvonal tekintetében. Köszönhető ez kiváló kollégánknak, aki fáradtságot nem kímélve ismerteti meg diákjait az ütőhangszerek gazdag választékával. A hangszerek között találhatók hangolhatók: vibrafon, marimba, üstdob valamint „zörejhangokat” adók: kisdob, nagydob, cintányér stb. A klasszikus zenén kívül a tanszak tanulói megismerkedhetnek a jazzdobolás titkaival is. A szakmai fejlődést bizonyítandó néhány éve már zenei pályára készülő „B”-tagozatos növendékünk is van.

 Fúvós és ütős növendékeink gyakran játszanak együtt más tanszakon tanuló társaikkal, vegyes kamaracsoportokat alkotva. Szükség szerint az iskolai zenekar munkájában is lelkesen vesznek részt, a közös muzsikálások alkalmat adnak más hangszercsoportok megismerésére.

 

 

Iskolánk fenntartója és  működtetője

Közép-Budai Tankerületi Központ

 

 

Művészeti tevékenységünk támogatója

 

Tehetségpont vagyunk

 

 

 

PARTNEREINK

 
 
 
 
 
 
 

 

Partnereink

 
Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva