Aprók Kara

A 3. osztályos tanulók előkészítő kórusfoglalkozáson vesznek rész heti egy tanítási óra időtartamban. Vezetőjük: Pankotainé Puskás gyöngyi tanárnő, aki az alsó tagozatos osztályokban tanítja az ének-zenét.Az előkészítő kórus feladata, hogy az iskola karácsonyi hangversenyén (Mátyás-templom) ők mutatják be a betlehemes játékot, valamint az évzáró hangversenyen (Zeneakadémia Nagyterem) tavaszi gyermekjátékokat adnak elő, és felkészülnek az Aprók karába való beilleszkedésre.

A 4. 5. osztályosok alkotják az Aprók karát. Heti két tanítási óra időtartamban próbálnak. 

 

 

Vezetőjük: Őri Csilla, Uhereczky Eszter

 Az Aprók kara a kiskórusok felkészültségi szintjének megfelelő kórusműveket tanul, és tudását szintén az iskola karácsonyi, illetve évzáró hangversenyén mutathatja be.

 Az 5. osztályosok ezen kívül még heti 1 órában készülnek arra, hogy 6. osztályos koruktól beléphessenek az iskola gyermekkórusába.

 

 

 

 Őri Csilla karnagy

  

Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Középiskolai Énektanár- és Karvezetőképző Tanszakán végezte.  Főtárgy  tanára Makláry József volt. 1985 óta dolgozik a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskolában ének-zenetanárként, kórusvezetőként. 

  1988-2000-ig az ELTE Énektanár-és Karvezetőképző Tanszakának gyakorlatvezető tanáraként tevékenykedett. Az 1998-99-es tanévtől a Kodály iskola zenei területének igazgatóhelyettese. 2004 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlatvezető tanára. 2006-ban a IV. Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen elnyerte a Zeneakadémia Alapítvány Különdíját kimagasló művészeti tevékenységéért. 2008-ban az Artisjus Zenei Alapítvány díjában részesült, a zenei oktatásban végzett kiemelkedő munkájáért. 2009 óta a Marczibányi téri Kodály Iskola igazgatója, 2012 júniusától a Magyar Kodály Társaság Elnökségi tagja.

  

Uhereczky Eszter karnagy

 

Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Középiskolai Énektanár- és Karvezetőképző tanszakán végezte 1986 és 1991 között. Főtárgy tanárai Párkai István és Hartyányi Judit voltak.

 1991 óta dolgozik a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskolában ének-zenetanárként, kórusvezetőként. 2004 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlatvezető tanára. 2006-ban a IV. Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen elnyerte a Zeneakadémia Alapítvány Különdíját kimagasló művészeti tevékenységéért. 2008-ban az Artisjus Zenei Alapítvány díjában részesült, a zenei oktatásban végzett kiemelkedő munkájáért. 2010-től a Nemzetközi Pető Intézet ének-zene módszertan tanára. 2014-től a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának docense.  2015-ben szerzett DLA tudományos fokozatot a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Doktori értekezésének címe: Kardos Pál öröksége a gyermekkari hangzásépítésben.

 

 

Iskolánk fenntartója és  működtetője

Közép-Budai Tankerületi Központ

 

 

Művészeti tevékenységünk támogatója

 

Tehetségpont vagyunk

 

 

 

PARTNEREINK

 
 
 
 
 
 
 

 

Partnereink

 
Marczibányi téri Kodály Iskola - Minden jog fenntartva